Saviseudun Joulu - Kansanperinne

Harakka ja Kurki heiniä purki. Sosi ja Punki ne lattoon tunki. Kirjoittaja Riitta Jumppanen. Perinnepiirissä talletettuja loruja. (1989)

Keruuarkistojen lehdiltä. Kodinhaltijat, tontut, kaikessa mukana hyveineen ja inhimillisine heikkouksineen. Kirjoittaja Heikki Keskumäki. Erilaisia uskomuksia ja tarinoita, joita ennen muinoin on liitetty tonttuihin ja kodinhaltijoihin. Kertomukset on kerätty Loimaan seudulta Suomalaisen Kirjallisuuden seuran Kansanrunousarkistoon. (1990)

Tarinaa Teemusta. Kirjoittaja Eino Lehtisaari. Eeli Säterin (1895-1984) keräämiä kansantarinoita Vastamäen isännästä Teemusta. (1994)

Loimaan murteen kymmenen käskyä. Kirjoittaja Kalevi Wiik. (1998)

Keruuarkistojen lehdiltä. Lepakkokin uskaltautuu juhannustulille. Kirjoittaja Heikki Keskumäki. Kansantarina siitä, miten lepakko luotiin. (1999)

Riukuaita – katoavaa kansanperinnettä? Kirjoittaja Riitta Jumppanen. Artikkeli kertoo, miten riukuaika rakennettiin sekä perinnetapahtumasta, jossa tätä taitoa heräteltiin uudelleen henkiin. Tekstissä esiintyy agrologi Erkki Ristisuo. (2001)

Luuletteks, et joku viälä on taikauskonen? Kirjoittaja Riitta Jumppanen. Vanhoja ennusmerkkejä. (2001)

Yhtä vaille 200 rukinlapaa. Kuva Kauko Ojala. (2002)

Noituusoikeudenkäynti vuodelta 1646. Kirjoittaja Sami Männistö. (2002)

Säästöleipä. Kirjoittaja Pasi Markula. Artikkeli kertoo entisajan hautajaiskulttuurista tarjoilujen osalta. (2002)

Työtä suomen sukukielen säilymisen puolesta. Kirjoittaja Hilkka Kajarto. (2002)

Orisuon katiskanlestit. Kirjoittaja Valo Saikku. (2003)

Loimaa-Seuran viisi vuosikymmentä. Kirjoittaja Riitta Jumppanen. Loimaa-Seuran historiikki 1954-2004. (2004)

Uutta tietoa Alastaron esihistoriasta. Kirjoittanut Sami Männistö ja Jouko Pukkila. Artikkeli kertoo vuonna 1999 Alastarolla toteutetusta arkeologisesta inventoinnista, jonka mielenkiintoinen löytö oli mm. Vaaravuoren pronssikautinen röykkiö. (2004)

Kuoppalan Akselin oudot harrastukset. Kirjoittaja Valo Saikku. Artikkelissa aiheena kourauskivi ja Alastaron ufot. (2004)

Kalevalan juuria etsimässä. Kirjoittaja Arno Hoppe. (2005)

Entisajan hautajaiset. Kirjoittaja Riitta Jumppanen, Aate Helmin muistelmien pohjalta. (2005)

Herkullisia sanontoja. Kirjoittaja Risto Ahti. (2006)

Tulevan sään ennustaminen on helpompaa kuin uskotkaan. Kirjoittaja Heikki Keskumäki. (2006)

Luntan Kaapo. Kirjoittaja Sami Männistö. Artikkeli kertoo Loimaan historiaan liittyvästä värikkäästä henkilöstä Gabriel Mikonpoika Luntasta eli Luntan Kaaposta. Kaapo lunasti paikkansa Loimaan historiassa olemalla viimeinen rikoksesta kuolemaantuomittu henkilö, jonka tuomio pantiin täytäntöön. (2006)

Vanhat vitsit. Kirjoittaja Reino O. Eino. Kaskuja. (2006)

Loimaan seudun naisen kansallispuku. Kirjoittaja Seija Markkula. (2007)

Naimatapoja Suur-Loimaalla. Kirjoittaja Anja-Marja Nurminen. Kirjoitus on julkaistu Varsinais-Suomen maakuntakirjassa n:o 14-15 v. 1957. (2008)

Hautausmaa hiipuu hiljaisuuteen. Kirjoittaja FM Mari Immonen. Kertomuksia hautauksen perinteistä. (2008)

Yhdeksän hauskaa poikaa – Nuutinpäivän perinnettä Loimaalla. Kirjoittaja Yrjö Jaatinen. Muistoja Nuutinpäivän vietosta Loimaalla.  (2009)

Naimatapoja Suur-Loimaalla. Kirjoittaja Anna-Marja Nurminen. Hääperinteiden historiaa, koottu Turun Yliopiston kotiseuturetkellä v. 1957.  (2009)

Linnunrata kertoo tulevan talven ankaruuden. Kirjoittaja Heikki Keskumäki. Keruuarkistojen lehdiltä. (2012)

Mennään naimisiin. Kirjoittaja Petra Leino ja Marita Guevara. Artikkeli kertoo hääperinteistä. (2013)