Kotiseutumuseo

KOTISEUTUMUSEO ON AVOINNA SUNNUNTAINA 30.8.2020 KLO 11 - 16

Tämän hetkisen tiedon mukaan kotiseutumuseo on kiinni koko kesän, paitsi

Varsinais-Suomen museopäivänä su 30.8.2020 kotiseutumuseo on avoinna klo 11 - 16

muulloin sopimuksen mukaan

Loimaan kotiseutumuseo

Kanta-Loimaantie 13

32210 Loimaa

p. 045 677 9676 kesäaikana

muulloin katso yhteystiedot

KOTISEUTUMUSEO

Loimaan kotiseutumuseo sijaitsee Kanta-Loimaan kirkonmäellä kunnan lainajyvästöksi vuonna 1855 valmistuneessa jyhkeässä luonnonkivirakennuksessa. Loimaan Manttaalikunta luovutti tämän viljamakasiinin Loimaa-Seuralle museotarkoitukseen vuonna 1955.

Tällä hetkellä museon hallussa on noin 4 500 esinettä. Museon perusnäyttely on rakennettu kolmeen kerrokseen. Entinen elämä esittäytyy katsojalle alakerran vanhasta pirtistä lähtien, etenee jokapäiväisestä leivästä ja erilaisista kodin toimista maatalouden sekä käsityöläisammattien ja niiden välineistön esittelyyn saakka. Ylin kerros on tekstiilien, astioiden, leikkikalujen ja muiden kiinnostavien esineiden valtakuntaa, se sisältää myös tärkeää paikallista Suomen historiaan liittyvää materiaalia.

Kesäisin museon alakertaan ja yläkertaan järjestetään perusnäyttelyn lisäksi erilaisia teemanäyttelyitä.

Erikoisnäyttelyt kesällä 2020:

Loimaan panimot alakerrassa PERUTTU